Bu sayfada yer alan tüm yazı, resim ve buna benzer içeriğin tüm hakları Barbaros Sansal'a aittir. Izinsiz kopyalanması ve kullanılması yasaktır.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Cumhuriyetin ilk başkenti olan Ankara’da burjuva bir ailenin ve mühendis bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi.
Osmanlı halicinde, mavnacılar kâhyası olan Yahya Efendi’nin ikinci kuşak torunu…
Çeşitli eğitim kurumlarında orta öğrenimini tamamlarken,
aynı zamanda Vakko, Barış Küce-limon gibi kurumların kreasyon bölümlerinde görevlerini sürdürdü.
İngiltere’de Royal Akademi’ye bağlı Londra Eğitim Kurumlarında renk bilimi üzerine dört yıl; İsviçre’de de moda, renk ve estetik üzerine iki yıl eğitim görmüş bir “Terzi Yamağı”…
Moda ve Tasarım çalışmalarında Türkiye’nin ilk moda stüdyosunu kuran Terzi Yamağı.
21. yüzyıla girildiğinde ise, Yıldırım Mayruk moda tasarım limited şirketinin ortağı olarak; tasarım, işletme, yönetim, ithalat, ihracat ve uluslararası ilişkiler görevlerini sürdürmektedir.
Modacı, terzi yamağı kimliklerinin yanı sıra tiyatrocu ve yazar kimliğe de ön plandadır.
Kreatör, botanikçi, teknoloji ve sanat düşkünü olup, her tür karrafa hayran, ingilizce ve almanca okuryazarı, gelişmiş bir Türkçe hakimiyetine sahip ve “2023’e Hikayeler”in de isim babası…
70'li yılların müziği, dostluğu, 80’li yılların disko cıstaklığı ve 90'lı yılların patlama teknolojisini, her şeyi kendinde yansıtıyor sanki.
Dağarcığı, belleği her telden çalan bir enstrüman misali. Taktığı gözlüklerin her rengini bir kimlik olarak gören çılgın deha…
İçimizden biri.
Kendini eleştirecek kadar frekansları sağlam, özgüveni ise sonsuz…
Yamak diye başlayan bu olgu ile bağdaşmış, kendisini ifade etmede kişisel özgürlüklerine aşırı düşkün,
Mütevazı,
her gününü sosyal projelere adamış,
Yüksek IQ'su ve yüreği ile Türkiye ortamındaki yanlışları kâh çatal diliyle düzeltmeye… Çoğu zaman da ortalığı karıştırıp düşündürmeye adamış bir kişilik.
Sevgili konuklar Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize katıldığınız için teşekkür eder keyifli bir zaman geçirmenizi ümit ederek
Her yönüyle biz gençlere tam anlamıyla örnek olabilen moda uzmanı, tiyatrocu, yazar ve terzi yamağı Barbaros Şansal’dan gelecek tavsiyeleri duymak için sözü kendisine bırakıyoruz..
Sevgili konuklar Marmara Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak düzenlemiş olduğumuz etkinlikte bize keyifli anlar yaşatan Barbaros Şansal’a çok teşekkür ederiz.